onsdag 12 maj 2010

cupcakes med citronfyllning och marängtopping

Muffinssmet
125 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk 3 %
Skal av 2 citroner
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Fyllning1 burk kondenserad mjölk
1 äggula
Saft av 1-2 citroner

Marängtopping
3 äggvitor
1,5 dl socker
1/4 tsk citron eller vitvinsvinäger

Sätt ugnen på 175 grader
Börja med muffinssmeten: Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker ljust och luftigt.
Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
Blanda i vetemjöl, bakpulver och salt.
Sen gör du fyllningen separat:
Blanda den kondenserade mölken och äggulorna. Häll försiktigt i citronsaften, prova och testa dig fram hur mycket saft du vill ha.

Fyll botten av formarna med muffinssmet, klicka en sked fyllning och täck över med mer muffinssmet.  Grädda i c.a 10 min tills de fått färg och är torra inuti, använd sticka.

Sänk ugnen till 125 g. Vispa äggvitorna i en skål tillsammans med sockret och citronsaften (vitvinsvinägern). Vispa länge tills det blir tjockt och krämigt, c.a 10 min. Klicka eller spritsa ut marängen på cupcakesen och grädda i ugnen tills marängen fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar