måndag 16 november 2009

Cognacskokta päron med mascarponekräm

Päronen
6 färska päron
½ dl cognac
5 dl vitt vin, gärna riesling/gruner weltiner el likn.
1dl socker
8 kardemummakärnor
5 nejlikor
2 tsk kanel
2 st stjärnanis
några droppar gul karamellfärg

Skala päronen och skär av botten så päronen kan stå. Koka päronen ca 10-15 minuter tills de är mjuka, tid beror på storlek, sort och mognad. Ta ur päronen, koka ner lagen till en tjock sirap, tar ca 30 min. Jag kokade ner hälften av lagen till sirap, resten frös jag in till granité till en annan middag.

Mascarponekräm
250g mascarponeost
2dl florsocker
1 vaniljstång

Mixa ihop mascarponeost, florsocker och innehållet i vaniljstången.

Lägg upp mascarponekräm på en tallrik, ställ päronet på och häll över sirapen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar