det här är ingen klassisk gazpacho, det är min gazpacho
till soppan:
6 mogna röda tomater
2 paprikor, röda eller gula går bra men röda är finast för färgen
1 vitlöksklyfta
1 stort knippe bladpersilja
1 lime - både skal och saft
2 msk balsamvinäger
1 grön spansk peppar (den mildaste typen av chili)
1 1/2 msk organic grönsaksbuljongpulver
salt+peppar
1/2 dl olivolja
Selleri om man vill
Rensa paprikan, dela och grilla eller i ugn på hög värme tills de blir ordentligt mjuka. Skär bort det vita hårda på tomaterna, skär delar. Kärna ur chilipepparn. Hacka vitlöken grovt. Mixa alla ingredienser i en matberedare. Dekorera med finhackad selleri och nåt blad persilja.
Chevreknyten:
Filodeg
Chevre
Salt+peppar
Olivolja
Lägg en bit chevre på en filodegsbit, salta+peppra lätt. Knyt ihop och pensla med olivolja. Grädda i ugnen tills de är gyllenbruna och frasiga.
onsdag 18 augusti 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar