torsdag 24 december 2009

chokladkola med havssalt

2 dl honung eller sirap (eller 50/50)
2 dl vispgrädde
3,5 dl strösocker (det går även att byta en del mot muscovado om man gillar det)
200gr mörk choklad
1 msk flingsalt

Häll grädde, socker och honung i en kastrull. Koka upp under omrörning. Sänk värmen något och fortsätt koka. Rör om då och då. Låt koka tills blandningen är 120º, jag använde min köttermometer. Finhacka chokladen och rör ner den i smeten. Koka tills temperaturen är 127º. Ta kastrullen från värmen. Rör i saltet. Lägg ett baklåtspapper i en liten långpanna, 20 x 28 cm. Häll upp kolan och låt stelna i rumstemperatur ca 1 timme. Skär kolan i bitar, 2 x 2 cm. Snurra in de färdiga kolorna i bakplåtspapper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar