onsdag 14 oktober 2009

snabb carpaccio med apelsin

Supersnabb förrätt, eller så gör du den större som huvudrätt - om det endast är damer på middagen förstås!

Du behöver:
Bresaola - finnsi charkdisken och/eller bland pålägg etc i princip alla butiker, brevid parmaskinka
Machesallad - eller andra salladsblad du gillar, blanda går också bra mache/ruccola är fint
Parmesan
Apelsinolja - finns i välsorterade butiker men om du inte vill köpa så kan du välja en vanlig olivolja och riva skalet av en apelsin.
Balsamvinäger - gärna en bättre sort. Jag gillar zeta gran reserva.
Pumpakärnor - solroskärnor eller pinjenötter går också bra.
Salt och svartpeppar

Gör såhär:
Lägg ut bresaolan på tallriken och låt den ligga i cirka tio minuter om den kommer direkt från kylen, annars blir den ganska smaklös. På med salladsblad, hyvlad parmesan, ringla över apelsinolja alternativt olivolja och riv över skal av apelsin. Skvätt över balsamvinäger och strö lite pumpakärnor (rostade om man vill, jag kör råa). Salta+peppra och servera.
Har du rivet skal av apelsin istället för olja så kan det va trevligt att lägga en apelsinklyfta på tallriken också, så man kan pressa lite om man vill ha mer apelsinsmak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar