måndag 7 september 2009

creme nignon med parmaflarn (grön ärtsoppa)

4 sharlottenlökar
en klick smör
5dl vatten (här tog jag kokvattnet från potatis och jordärtskocka som jag kokade till gnocchin)
2dl riesling eller mousserande vin (funkar såklart med annat vitt vin)
2 tärningar hönsbuljong
600g frysta gröna ärtor
salt+peppar och vitpeppar
2dl grädde
Parmaskinka, 1 skiva per person

Lägg parmaskinka på en plåt och grilla i ugnen på 150 grader i 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
Hacka sharlottenlöken och fräs i smör i en kastrull, de ska inte ta färg bara svetta. Addera vatten och hönsbuljong, koka upp. Häll i ärtorna och koka upp på nytt, låt sjuda ca 5 minuter. Dra några drag med pepparkvarnen och lite salt + vitpeppar (försiktig med vitpepparn så det inte blir för mycket) och addera grädde, koka upp och mixa soppan slät med en stavmixer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar