måndag 7 september 2009

frökex

1) Blanda:
1,5dl sesamfrön
2dl linfrön
1dl pumpakärnor
1dl solrosfrön
Flingsalt/salt.. jag använder rosmarinsalt
Ett gäng drag med pepparkvarnen
Rosmarin om du gillar det eller nån annan krydda. Goda även utan kryddor, bara salt o peppar tycker jag.
2) Häll på lite vatten och rör om. Häll på lite till om det behövs, det ska vara så att det kan svälla lite men inte blött så du skulle kunna hälla av vatten för då tar det bara jättelång tid i ugnen. Tyvärr har jag inget mått här utan häller på så det täcker fröna o rör om, det är inte så noga, hellre lite för lite än för mkt eftersom det tar längre tid i ugnen då.
3) Låt stå i kylen några timmar. Det behöver inte vara sådär över natten utan räcker med några timmar, perfekt att blanda ihop på morgonen om man vill köra dom i ugnen när man kommer hem.
4) Rör om och bre ut smeten jämnt på en plåt med smörpapper.
5) In i ugnen på 125 grader i 1 timme. Sen öppnar du ugnsluckan och kör 1 timme till. Nu bör det vara klart om du inte haft för mkt vatten. Skär till lagom stora bitar direkt när du tar ut plåten ur ugnen. Låt svalna o bryt isär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar