måndag 7 september 2009

Perfekta maränger

5 äggvitor
3,5dl socker
några droppar citronsaft
0,5tsk bakpulver

Sätt ugnen på 130 grader. Använd rumstempererade, färska äggvitor, se till att de är garanterat fria från äggula. Börja med att vispa äggulorna på låg hastighet med elvisp. När trådar bildats och de börjat vitna tillsätter du 1dl socker. Vispa sedan på hög hastighet knappt 20 min och för i resten av sockret under tiden, matsket för matsked. Spara 1msk socker att blanda med bakpulvret. Tillsätt citrondropparna och bakpulvret och vänd ner det försiktigt i smeten utan att förstöra volymen. Skeda ut marängsmeten på plåt med bakplåtspapper. Grädda 70-90 min i ugn 130 grader. Sänk värmen till 110 grader om de tar färg, men öppna inte ugnsluckan den första timmen. Låt svalna, gärna på eftervärmen i ugnen om tid finns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar