lördag 26 mars 2011

Friterat filodegsknyte med jordärtor och guyère

Färdig filodeg
Jordärtor
Smakrik guyère
olivolja
neutral olja att fritera i

Skala jordärtor, hacka dem i små bitar, ca 1x1cm. Lägg på plåt, häll över rikligt med olivolja, flingsalt och lite svartpeppar. Rör om så att alla bitar är täckta med olja. Grilla i ugnen på hög temperatur, 225-250 grader tills de fått ordentligt med färg. Värm upp neutral olja i en kastrull. Ta en liten kastrull så behövs inte lika mycket olja - du fyller så mycket att det kan täcka ett knyte. Oljan ska värmas ordentligt.
Ta cirka 1dl av de grillade ärtorna och lägg i en mixer tillsammans med en stor bit ost. Mixa till en jämn smet, smaka av - det ska smaka både jordärta och guyère. Skär lagom stora fyrkanter av filodegen och lägg en klick jordärtssmet på mitten. Skruva ihop. Fritera i kastrullen med oljan, ett par i taget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar