lördag 26 mars 2011

Morotskakan

Kakan:
4 ekologiska ägg
2,5 dl socker - jag tog ungefär 1/2 dl råsocker och resten vitt. Det går bra att mixa muscovadosocker här också, om man gillar det.3 dl solrosolja (det går bra att ha lite smält smör också, om man som jag inte hade tillräckligt med olja)
6 morötter, finrivna
4,5 dl mjöl
1 msk kanel
1,5 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl valnötter
1 dl pumpakärnor

Frosting:
125 g smör
300 g cream cheese
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl florsocker
rivet skal av 1/2 citron

Sätt ugnen på 175 grader, smörj en form.
Använd en stavmixer eller blender och mixa ägg, socker och olja fluffigt. Mixa ner de rivna morötterna. Blanda ihop mjöl, bakpulver, kanel och kardemumma i en separat bunke. Mixa ner mjölblandningen med övriga ingredienser till en jämn smet. Vänd ner valnötter och pumpakärnor (mixas ej). Häll smeten i formen och baka i ugnen ca 45 min.

Frosting: - mixa alla ingredienser med en stavmixer, bred ut över kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar