lördag 17 juli 2010

kalkon med balsamicorostat fläsk

färsk kalkonfilet från ingelsta - finns bland färsk kyckling
en bit fläsk, jag köpte kallrökt, men det går bra med rimmat.
balsamvinäger
vitlök
olivolja
lite pressad citron om du har
salt peppar
honung

Pressa lite citron om du har, ca 1msk (kan uteslutas) i en ugnsfast form, häll lite olivolja, salta ordentligt och peppra måttligt. finhacka vitlök och gnid in kalkonfileterna med citronoljan och vitlöken. Stek fileterna lätt i en panna för att få lite färg. Lägg i formen och in i ugnen på 175 grader. Tärna fläsket i fyrkanter ca 1x1cm, stek på hög värme, häll bort överblivet fett vid behov för att får en krispig yta. Häll på balsamvinäger och lite honung (nån msk max) rör om och koka ner vätskan. När kalkonen är färdig häller du över fläsket i formen på kalkonen och serverar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar