lördag 31 juli 2010

nattys knäcke

7dl grahamsmjöl
3dl rågsikt
2dl vetemjöl
5dl mjölk
3msk honung+ljus sirap (efter behag)
10g jäst
1/4 påse hel kummin
lite brödkryddor
1 tsk salt i degen, mer därtill på knäcket sen. Flingsalt!
ägg till pensling

att ha på: anis, vallmo, flingsalt, oregano färsk, peppar and you name it... vad du har i låddan hemma alltså.


värm mjölk till kroppstemp med honung o sirap. smula jäst o lös upp i mjölkvätskan. blanda i alla torra ingredienser. sätt ugnen på 225 grader. jäs degen 60 minuter. mjöla bakbordet ordentligt med vetemjöl, kavla ut degen i omgångar till plåtstora rektanglar. pensla med ägg och dekorera med olika kryddor etc vad du har hemma, gör olika på varje bräck. in i ugnen ca 3 min på varje sida. vänd knäcket när det stelnat lätt så du kan vända på det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar